Za Kosovo nema Evrovizije ni sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 18:51

Za Kosovo nema Evrovizije ni sledeće godine

Evropska radiodifuzna unija (EBU) objavila je danas da ni ove godine ne planira da pozove Kosovo da se takmiči na evropskom festivalu pesama - Evroviziji jer RTK nije punopravni član te organizacije.

"Trenutno nema planova da se pozovu Kazahstan ili Kosovo da učestvuju na Evroviziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2021. godine", naveo je EBU, prenosi prištinska Gazeta ekspres.

Javni servis RTK iz Prištine ne može da se pridruži EBU, jer nisu članica Međunarodne unije za telekomunikacije, u kojoj su zastupljene samo članice UN.

U junu prošle godine Generalna skupština EBU glasala je o predlogu kojim bi se uklonio uslov da RTV servisi budu članovi ITU, međutim, većina nije podržala ovaj predlog.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za samoproglašeno Kosovo nema Evrovizije ni sljedeće godine

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2020

Evropska radiodifuzna unija (EBU) objavila je danas da ni ove godine ne planira da pozove samoproglašeno Kosovo da se takmiči na evropskom festivalu pjesama - Evroviziji jer RTK nije punopravni član te organizacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.