ZMIJA KROZ ROLETNE POKUŠALA DA UĐE U KUĆU: Stanovnici Trebinja prestrašeni, muku muče sa najotrovnijom vrstom u Hercegovini

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 16:22

ZMIJA KROZ ROLETNE POKUŠALA DA UĐE U KUĆU: Stanovnici Trebinja prestrašeni, muku muče sa najotrovnijom vrstom u Hercegovini

Gotovo svaki dan dogodi se bliski susret sa opasnim gmizavcem

Mišo Pamučina, koordinator za deminiranje Javne ustanove "Ekologija i Bezbednost" iz Trebinja, ovoga vikenda je ispred trebinjskih kuća ulovio dva poskoka i to jednog ispred kuće, a drugog na balkonu kuće.

Sve se dešavalo u trebinjskim prigradskim naseljima, u kojim su vlasnici dve pomenute kuće bili prestravljeni kada su ugledali najotrovniju vrstu zmije u Hercegovini.

- Ovaj poskok na balkonu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kuće nije nikako mogao da dospe na to mesto, osim preko fasade kuće, a vlasnici su ostali nasmrt preplašeni kada su ovu otrovnicu našli kako se kroz roletne pokušava da se uvuče u unutrašnjost kuće, pa su zatvorili balkonska vrata i pozvali našu ustanovu - rekao je Pamučina.

Kaže da ga je poziv zatekao kod kuće, te da nije imao vremena ni da obuče radno odelo, već je odmah krenuo na teren, s obzirom na dramatičnost situacije, a obe zmije je morao da ubije.

- Nemam običaj da ih ubijam, ali sam ovoga puta ubio obe, s obzirom na to da su bile jako ljute, otimale su se i grizle hvataljku, oko koje su obmotavale telo, a i zbog činjenice da su u pitanju najotrovnije vrste zmija koje sam dugo morao da vozim do nepristupačnih terena - kaže dalje Pamučina.

Kaže da sve više poziva o zmijama koje treba uloviti dobija i iz centra grada, jer je u poslednje vreme u Trebinju registrovana prava najezda ovih gmizavaca.

U poslednjih mesec dana je, kako kaže, malo koji dan da ga ne zovu radi ovakvih intervencija, zbog čega apeluje na sve koji se kreću u prirodi da obuvaju dublju obuću i da paze gde staju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.