ZEMLJA U STROGOM LOKDAUNU: Stanovnici u strahu od dodatnog zaražavanja zbog predstojećih izbora

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 15:18

ZEMLJA U STROGOM "LOKDAUNU": Stanovnici u strahu od dodatnog zaražavanja zbog predstojećih izbora

Na snazi stroge mere u Portugalu

Stanovnici Portugala, koji trenutno uglavnom borave u svojim domovima zbog strogog zaključavanja usled rastuće kovid-19 epidemije u zemlji, izabraće novog predsednika u nedelju, ali mnogi strahuju da bi izlazak na birališta mogao pogoršati rast slučajeva koronavirusa i očekuje se slaba izlaznost.

Zemlja sa 10 miliona ljudi, koja je u prvom talasu pandemije prošla bolje od ostalih, sada ima najveći svetski sedmodnevni prosek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novih slučajeva korona virusa i smrtnih slučajeva na milion ljudi, a gotovo dve trećine birača smatra da bi izbore trebalo odložiti, pokazala je anketa istraživačkog instituta ISC / ISCTE prošle nedelje.

Agencija navodi da bi odlaganje izbora zahtevalo promenu ustava zemlje, nešto što su zvaničnici rekli da nije bilo moguće u tako kratkom roku, ali su kritike javnosti i dalje veoma glasne zbog odluke da se sprovede glasanje za uglavnom ceremonijalnu funkciju predsednika.

Ankete javnog mnjenja pokazuju da će aktuelni predsednik Marselo Rebelo de Sousa iz Socijaldemokratske partije verovatno lako pobediti na novim izborima, dok je levičarska kandidatkinja Ana Gomeš na drugom mestu sa, prema prognozama, 13,5-14,5 odsto glasova, a lider desničarske populističe stranke Dosta! (Chega) Andre Ventura je treći sa 10-12,5 odsto podrške, navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PORTUGAL BIRA PREDSEDNIKA: Zemlja je zaključana zbog korone, strahuje se da bi izlazak na birališta mogao da poveća broj zaraženih

Izvor: Kurir, 24.Jan.2021, 09:59

Stanovnici Portugalije, koji trenutno uglavnom borave u svojim domovima zbog strogog zaključavanja usled rastuće kovid-19 epidemije u zemlji, danas biraju novog predsednika, ali mnogi strahuju da bi izlazak na birališta mogao pogoršati rast slučajeva korona virusa i očekuje se slaba izlaznost.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.