ZELENSKI UPUTIO POZIV PUTINU: Rrekao mu da izabere vreme i mesto da se reše PROBLEMI

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2022, 09:20

ZELENSKI UPUTIO POZIV PUTINU: Rrekao mu da izabere vreme i mesto da se reše PROBLEMI

Zelenski poziva Putina da se sastanu i da izabere lokaciju

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina da se sastanu kako bi potražili načine za rešenje krize.

- Ne znam šta predsednik Ruske Federacie želi, tako da predlažem sastanak -  kazao je Zelenski u subotu na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, gde se sastao i sa američkom potpredsednicom Kamalom Haris, prenosi AP.

Ukrajinski predsednik je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusija može da izabere lokaciju sastanka.

- Ukrajina će nastaviti da sledi samo diplomatski put radi mirnog rešenja - istakao je Zelenski.

Za sada nema odgovora Kremlja na ovaj predlog Zelenskog.

On je uputio poziv Putinu nekoliko sati nakon što su lideri proruskih snaga u istočnoj Ukrajini naredili punu vojnu mobilizaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.