Vulin sa senatorom ruske Dume razgovarao o uređenju grobalja

Izvor: Press, 04.Jan.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa senatorom ruske Dume razgovarao o uređenju grobalja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i senator Gornjeg doma ruskog parlamenta iz partije Jedinstvena Rusija i potpredsednik Komisije za obeležavanje Prvog svetskog rata u Rusiji Anatolij Lisicin razgovarali su danas o uređenju i obeležavanju grobalja.
       Kako je navedeno, senator Lisicin, koji je inicijator obnove Ruskog nekropolja na Novom groblju u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Beogradu, naveo je da je u planu obnova groblja u Beloj Crkvi i izrazio nadu da će se, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nastaviti sa uređenjem grobalja i parcela na kojima su sahranjeni ruski vojnici.
Vulin se zahvalio Lisicinu, koji je i član Odbora za međunarodnu saradnju Gornjeg doma, na poseti i želji za saradnjom, posebno jer su i groblja mnogih stradalih Srba ostali neobeležena.
Na sastanku je dogovorena i zajednička borba protiv težnji za revizijom Prvog svetskog rata i prekrajanjem istorije.



 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.