Vučić sa delegacijom odbora francuskog Senata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2018, 02:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa delegacijom odbora francuskog Senata

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je obavestio članove Senata o ekonomskim reformama u Srbiji, kao i želji da jačamo pravnu državu kroz reforme pravnog sistema.

On je istakao da je Srbija spremna da prihvati preporuke Venecijanske komisije i primeni dobra iskustva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u cilju unapređenja vladavine prava, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

"Srbija je izuzetno posvećena reformama države kako bi u budućnosti postala ravnopravan partner, a punopravno članstvo u Evropskoj uniji jeste cilj Srbije", istakao je predsednik Vučić.

"Svesni smo značajne uloge koju Srbija ima na Balkanu", rekao je predsednik Odbora Žan Bize i dodao da Francuska razume težinu položaja u kojem se Srbija nalazi. On je pozdravio sve veći interes francuskih kompanija da ulažu u Srbiji.

Delegacija francuskog Senata će po povratku u Pariz sastaviti izveštaj, koji će uputiti predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru i predsedniku Evropskog parlamenta Antoniju Tajaniju, u kojem će izneti svoja zapažanja o napretku Srbije na evropskom putu.

Vučić će se sastati danas i sa članom Odbora nemačkog Bundestaga za odnose sa Evropskom unijom Manuelom Sarazinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa delegacijom odbora francuskog Senata

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2018

Delegaciju odbora predvodi predsednik Žan Bize..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće danas delegaciju Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske, koju predvodi predsednik Odbora Žan Bize...Kako je najavila predsednikova Služba za saradnju s medijima, nakon sastanka će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić sa delegacijom Odbora francuskog Senata

Izvor: B92, 23.Maj.2018

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske...On je sa njima razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije...Predsednik Vučić je obavestio članove Senata o ekonomskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.