Vučić potvrdio: Gašić novi šef BIA

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2017, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić potvrdio: Gašić novi šef BIA

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Bratislav Gašić biti novi šef Bezbednosno-informativne agencije.

"Gašić je izdražao godinu i po dana bez ijedne funkcije", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Vučić je rekao da je Gašić godinu i po dana bio izopšten sa javne scene i platio je skupu cenu za jedan incident.

Gašić je sa mesta ministra odbrane smenjen 5. februara 2016. godine zbog seksističke izjave upućene novinarki >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << TV B92 početkom decembra 2015. godine. Uvreda je izazvala brojne kritike novinarskih udruženja i javnosti.

Vučić je rekao da Gašić ima mnogo kvaliteta i da zna sve o sistemu odbrane, kao i da je uveren u Gašićevu lojalnost prema državi.

"Odlično je obavljao posao ministra odbrane a zbog jednog incidenta je izgubio posao", rekao je Vučić i zahvalio dosadašnjem šefu BIA Aleksandru Đorđević na očuvanju pune stabilnosti Srbije i primernom i odgovornom obaveštajnom radu.

Gašić je ranije za Radio Slobodna Evropa rekao da su napisi da će biti šef BIA novinarske priče.

"Nemate razloga o tome da me pitate. To su novinarske priče. Neću ništa da vam kažem. Nemam komentar uopšte", kazao Gašić, visoki funkcioner Vučićeve Srpske napredne stranke.
Pogledaj vesti o: BIA,   Trstenik

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naslovna strana za ponedeljak, 22. maj 2017. godine

Izvor: Beta, 22.Maj.2017

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o novom pokretu "Slobodni gradjani Srbije" koga je osnovano bivši ombudsman i predsednički kandidat Saša Janković, novom treneru Novaka Djokovića Andreu Agasiju, o Partizanu - novom fudbalskom prvaku, ali i o seriji samoubistava...

Nastavak na Beta...

Premijer potvrdio: Gašić novi šef BIA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2017

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić potvrdno je danas odgovorio na pitanje da li će Bratislav Gašić biti na čelu BIA ističući da ima mnogo kvaliteta i da ne treba sumnjati u njegovu lojalnost državi Srbiji...Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na Fakultetu bezbednosti rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šutanovac: Gašić nedostojan funkcije direktora BIA

Izvor: Beta, 22.Maj.2017

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac osudio je danas odluku premijera Aleksandra Vučića da na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) postavi nekadašnjeg ministra odbrane Bratislava Gašića jer se tom odlukom, kako je saopštio, "stvara policijsko-stranačka država"."Bratislav...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.