Vučić o pisanju medija o sastanku Palmera i opozicije: Tako to mala deca zamišljaju

Izvor: Press, 13.Jun.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o pisanju medija o sastanku Palmera i opozicije: Tako to mala deca zamišljaju

Predsednik Srbije komentarisao pisanje pojedinih medija da je visoki zvaničnik SAD Metju Palmer, tokom boravka u Beogradu, imao sastanak s liderima opozicije.
Foto:B92
Tim povodom Aleksandar Vučić je izjavio da ga ni najmanje ne interesuje o čemu je lider Dveri Boško Obradović u rezidenciji američkog ambasadora razgovarao sa Palmerom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ali je naglasio da se na vlast dolazi voljom naroda, a ne "sastancima s Amerikancima".
Upitan kako komentariše to što američki ambasador i Obradović kriju tu činjenicu i šta je bilo tako tajno, Vučić kaže: "Nemam pojma ni šta im je tajno, ni šta je javno. Baš me briga što su se sastajali, neka rade šta hoće, neka se vole koliko hoće. Narod je taj koji odlučuje."
Kako kaže, neki misle kada se sastanu sa Amerikancima - "evo, dolaze na vlast". "Tako mala deca zamišljaju. Vremena su se promenila, moraju da imaju podršku naroda", zaključio je on.
List "Danas" je, pozivajući se na diplomatske izvore, naveo da je Palmer preneo poruku vašingtonske administracije da se SAD ne zalažu za bojkot glasanja jer smatraju da bi tako bio narušen demokratski princip. Diplomatski izvori su, kako navodi list, preneli da su sagovornici iz opozicije rekli američkom zvaničniku da će bojkotovati izbore ukoliko ne budu ispunjeni uslovi poput reformi REM-a i "otvaranja" medija za opoziciju.
Agencija Beta prenela je da su joj izvori iz opozicionih stranka, koje bojkotuju rad parlamenta, rekli da je na sastanku sa zvaničnikom Stejt departmenta bilo reči o izborima, ali su negirali da je on zahtevao da opozicija u njima učestvuje.
"Palmer je pitao da li bismo mi izašli na izbore ukoliko vlasti ne bi ništa promenile u izbornim uslovima, a naš jednoglasan odgovor je bio da to ne bismo učinili. Nikakvih zahteva ili dogovora tim povodom nije bilo", rekao je Betin izvor u opoziciji.
Reagovao je i jedan od lidera SzS Dragan Đilas, koji je takođe rekao da zamenik pomoćnika državnog sekretara nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima.
"Informacija o sastanku sa Metjuom Palmerom koju je objavio 'Danas' je tačna isto koliko i ona koju je objavio 'Informer' o istom sastanku. Metju Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima i ne razumem razloge za objavljivanje takve dezinformacije", rekao je Đilas agenciji Beta.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.