Vučić čestitao Makronu: Srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice FOTO

Izvor: B92, 24.Apr.2022, 20:32

Vučić čestitao Makronu: "Srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je francuskom kolegi Emanuelu Makronu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora.

Vučić je u objavi na Instagramu napisao sledeće:

"Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju gospodine Makron, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Francuske. Poverenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske.

Sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre.

Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnomm prijateljstvu i strateškom partnerstvu.

Sa Vašim ponovnim izborom za predsednika, uveren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice.

Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uveren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Još jednom Vam čestitam izbornu pobedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana.", stoji u objavi na Instagramu predsednika Srbije.

Makronu još pet godina; Le Pen priznala poraz

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Makronu izbornu pobedu: Sloboda, jednakost i bratstvo su neprolazni principi

Izvor: Blic, 24.Apr.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je pobedu Emanuelu Makronu na predsedničkim izborima u Francuskoj

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.