Vučić: Nema trgovine sa Miškovićem

Izvor: Vesti-online.com, 13.Nov.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema trgovine sa Miškovićem

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da povlačanje Miroslava Miškovića iz vlasništva u dnevnom listu "Pres" ne znači da je država spremna na bilo kakvu vrste trgovine sa njim.

Pa, nismo na pijaci  : Aleksandar Vučić

"Dobro je da je to klupko počelo da se odmotava i važno je da se zna ko je vlasnik čega u Srbiji. Što se tiče gospodina Miškovića moram jasno da poručim da Srbija nije nikakva pijaca na kojoj bi neko nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nudio ili sa nekim trgovao. Nema mesta za trgovinu niti sa Miškovićem niti sa bilo kim drugim", kazao je Vučić movinarima u Beogradu upitan da li izlazak Miškovića iz "Presa" tumači kao vrstu mirovnog predloga.

 

Vučić je kazao da se nije čuo sa Miškovićem i da sa njim ne kontaktira.

 

Govoreći o Miškovićevom izlasku iz presa Vučć je kazao da se se pokazuje da je tačno ono što je on prethodnih nedelja govorio o situaciji u medijima.

 

"Sad je mnogima jasno zašto su se pojavljivali određeni tekstovi po novinama ko su bili naručioci i šta su određeni ljudi time želeli da postignu. Pokazalo se da sve što smo govorili bila istina i o 'Politici', 'Novostima', 'Dnevniku' i 'Presu'", kazao je Vučić.

 

Predsednik kompanije Delta Holding Miroslav Mišković saopštio je juče da se povlači iz vlasništva u dnevnim novinama "Pres".

 

"Kao najveći pojedinačni vlasnik lista Preš, doneo sam odluku da se povučem iz vlašnistva i prestanem sa pruzanjem dalje finansijske podrške ovom beogradskom dnevniku", naveo je Mišković u pisanom saopštenju.

 

On je kazao da želi da to bude njegov "lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz transparentne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.