Vučić: Ako su Nebojša i Branko Stefanović počinili kriminal, organi treba da reaguju

Izvor: Press, 15.Nov.2019, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: "Ako su Nebojša i Branko Stefanović počinili kriminal, organi treba da reaguju"

Imamo mi ozbiljne pritiske na našu namensku industriju, jer vojnu neutralnost i samostalnost donošenja odluka mnogi ne mogu da podnesu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Foto:blic
Kako je kazao, to je mnogo važnije od onoga što neko od te teme pokušava da napravi. On je govorio i o optužbama na račun ministra policije Nebojše Stefanovića da je njegov otac zaposlen u firmi GIM, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se bavi trgovinom oružjem.

Kako je kazao, on je lično mislio da je Stefanovićev otac zaposlen u toj firmi, ali da izgleda da to nije slučaj.
- U čemu je onda problem, čemu cela priča? Kriv je što je išao na sajam, što se družio sa nekim ljudima tamo - rekao je predsednik Srbije.
Kako je kazao, "konačno mi recite da li jeste ili nije".
 

- Ako je počinio nekakav kriminal Branko Stefanović, ili Nebojša Stefanović, neka nadležni organi reaguju - rekao je Vučić.
Na pitanje novinara da li zna da je Branko Stefanović bio u "Krušiku", on je rekao: "otkud znam u kom svojstvu je bio u fabrici, šta je tu kriminal?".
- Svaki put na kraju, uvek ljudi dođu do toga da kažu da je to sukob interesa. Molim Agenciju za borbu protiv korupcije Velikog kriminala nema, što je veoma važno i strašno važno da se ustanovi, a onda da ja srušim Nebojšu Stefanovića, kako kažu neke opozicione stranke - naveo je on.
Govoreći o tome što neće ići u Zagreb na skup evropskih narodnih partija, Vučić je kazao da ne želi da dodatno narušava odnose Srbije i Hrvatske.

- Želim da imamo najbolje odnose, ne vidim strateške i racionalne razloge za sukobe, i zašto ne možemo da gradimo zajedničku budućnost. To što mene napadaju, neka nastave to da rade, da naši građani vide koliko dobro radimo za Srbiju - naveo je Vučić.
On se osvrnuo i na farsu sa "marsovskim odelima" koja je napravljena na Kosovu i Metohiji nakon izbora sa brojanjem glasova iz Srbije, naveo je da je ceo smisao bio u tome da jedna grupacija stranaka utiče na izbornu kombinatoriku kako bi koalicija Pacoli-Ljimaj ušla u parlament.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Otac Nebojše Stefanovića se slučajno sapleo i upao u trgovinu oružjem

Izvor: Njuz.net, 15.Nov.2019

BEOGRAD, 15. novembar 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se otac ministra policije Nebojše Stefanovića u trgovini oružjem našao tako što se sapleo i upao u nju.. Vučić je naveo da ne treba previše osuđivati Branka Stefanovića jer je to nešto što može...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.