Vlada donela odluku o prodaji Telekoma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2010, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada donela odluku o prodaji "Telekoma"

BEOGRAD -

Vlada Srbije je saopštila da je danas donela odluku o prodaji dela akcija u svojini Republike Srbije u preduzeću za telekomunikacije "Telekom Srbija" A.D. Beograd.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta "imajući u vidu značaj sektora telekomunikacija za dalji razvoj Republike Srbije, sve izraženiju i snažniju konkurenciju u ovoj oblasti i potrebu za sve većim investicionim sredstvima u cilju praćenja ubrzanog tehnološkog razvoja".

Na današnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sednici je, osim toga, usvojen i zaključak kojim se preporučuje Upravnom odboru Javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija" Beograd da donese odluku o prenosu, bez naknade, akcija koje to javno preduzeće ima u "Telekomu", na Republiku.

Vlada će, kako je saopšteno, pokrenuti postupak javne nabavke - usluga menadžmentskog konsaltinga u pripremi i sprovođenju postupka prodaje dela akcija u svojini Republike u "Telekomu".

Doneto je i rešenje o obrazovanju komisije za javnu nabavku menadžmentskog konsaltinga - izbora savetnika koji će pružati stručnu pomoć u pripremi i sprovođenju postupka prodaje dela akcija u svojini Republike u "Telekomu", a Ministarstvo finansija je ovlašćeno da, u ime i za račun Vlade, sprovede taj postupak.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić izjavio je Tanjugu da je, u skladu sa najavom premijera Mirka Cvetkovića, danas na Vladi donet zaključak i o formiranju radne grupe za praćenje prodaje akcija Telekoma.

Zadatak radne grupe je da prati, od početka do kraja, sprovođenje ovog procesa, rekao je Ilić koji je na čelu dve radne grupe: jedne, koja će pratiti proces prodaje i druge, koja treba da izabere privatizacionog savetnika.

"Ministarstvo finansija je, od strane Vlade, ovlašćeno da sprovede ovaj postupak i, u tom smislu, formirana je i komisija za javne nabavke za izbor savetnika koji će pomagati u realizaciji ovog procesa", rekao je Ilić.

"Očekujem da početkom sledeće nedelje radna grupa sedne sa predstavnicima menadžmenta 'Telekoma Srbija' i dogovori se oko svih narednih poslova", najavio je Ilić.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.