Vijadukt neupotrebljiv nedelju dana nakon otvaranja

Izvor: Radio 021, 05.Jan.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijadukt neupotrebljiv nedelju dana nakon otvaranja

Vijadukt koji je otvoren 23. decembra na putu između Palerma i Katanije, na Siciliji, već je neupotrebljiv i ta vest je izazvala nezadovoljstvo italijanskog državnog vrha.

Nakon samo sedam dana upotrebe, asfalt se na jednoj strani vijadukta izlizao za oko 50 centimetara, saopštilo je udruženje Anas, koje upravlja putevima.

Mediji su naveli da je vijadukt koštao 13 miliona evra, a kolaps je najverovatnije posledica neispravne izgradnje, pošto projektanti nisu uzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u obzir klizišta koja su česta na Siciliji.

Ministarstvo ekonomije i finansija saopštilo je da je put zatvoren već 30. decembra, kada su uočeni prvi znaci oštećenja i da će biti otvorena istraga. Renoviranje novog vijadukta već je započeto na račun kompanije zadužene za radove.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.