Kad Sicilijanci grade: Most propao za nedelju dana

Izvor: Mondo, 05.Jan.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Sicilijanci grade: Most propao za nedelju dana

Vijadukt koji je otvoren 23. decembra na putu između Palerma i Katanije, na italijanskom ostrvu Siciliji, već je neupotrebljiv i ta vest je izazvala ozbiljno nezadovoljstvo italijanskog državnog vrha.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Nakon samo sedam dana upotrebe, asfalt se na jednoj strani vijadukta "izlizao", odnosno spustio za oko 50 centimetara, saopštilo je udruženje Anas, koje upravlja putevima.

Mediji su naveli da je vijadukt koštao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 13 miliona evra, a kolaps je najverovatnije posledica neispravne izgradnje, pošto projektanti nisu uzeli u obzir klizišta koja su česta na Siciliji.

Ministarstvo ekonomije i finansija saopštilo je da je put zatvoren već 30. decembra, kada su uočeni prvi znaci oštećenja i da će biti otvorena istraga, prenio je AFP.

Renoviranje novog vijadukta već je započeto na račun kompanije zadužene za radove, prenose italijanski mediji.

Italijanski premijer Mateo Renci sinoć je reagovao na Twitteru navodeći da će "krivac sve platiti".

Viadotto Scorciavacche,Palermo. Inaugurato il 23 dic,crolla in 10 giorni. Ho chiesto a Anas nome responsabile. Pagherà tutto #finitalafesta

— Matteo Renzi (@matteorenzi) January 4, 2015

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.