Vijadukt se izlizao posle 2 nedelje

Izvor: B92, 05.Jan.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijadukt se izlizao posle 2 nedelje

Vijadukt koji je otvoren 23. decembra na putu između Palerma i Katanije na italijanskom ostrvu Siciliji već je neupotrebljiv.

Ta vest izazvala je nezadovoljstvo italijanskog državnog vrha, prenose danas italijanski mediji.

Posle nedelju dana upotrebe asfalt se stanjio za oko 50 centimetara na jednoj strani vijadukta, saopštilo je udruženje Anas, koje upravlja putevima.

Italijanski premijer Mateo Renci sinoć je reagovao na Tviteru navodeći da će "krivac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve platiti".

Mediji su naveli da je vijadukt koštao 13 miliona evra, a kolaps je najverovatnije posledica neispravne izgradnje, pošto projektanti sigurno nisu uzeli u obzir klizišta koja su česta na Siciliji.

Ministarstvo ekonomije i finansija saopštilo je da je put zatvoren i da će biti otvorena istraga i da je "renoviranje novog vijadukta već započeto na račun kompanije zadužene za radove", dodali su italijanski mediji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.