Vijadukt neupotrebljiv poslije 7 dana

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijadukt neupotrebljiv poslije 7 dana

RIM - Vijadukt koji je otvoren 23. decembra na putu između Palerma i Katanije, na italijanskom ostrvu Siciliji, već je neupotrebljiv i ta vijest je izazvala nezadovoljstvo italijanskog državnog vrha.

Nakon samo 7 dana upotrebe, asfalt se na jednoj strani vijadukta izlizao za oko 50 centimetara, saopštilo je udruženje Anas, koje upravlja putevima.

Mediji su naveli da je vijadukt koštao 13 miliona evra, a kolaps je najvjerovatnije posljedica neispravne izgradnje, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << projektanti nisu uzeli u obzir klizišta koja su česta na Siciliji.

Ministarstvo ekonomije i finansija saopštilo je da je put zatvoren već 30. decembra, kada su uočeni prvi znaci oštećenja i da će biti otvorena istraga, prenio je AFP.

Renoviranje novog vijadukta već je započeto na račun kompanije zadužene za radove, prenose italijanski mediji.

Italijanski premijer Mateo Renci sinoć je reagovao na "Tviteru" navodeći da će "krivac sve platiti".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vijadukt neupotrebljiv nedelju dana nakon otvaranja

Izvor: Radio 021, 05.Jan.2015

Vijadukt koji je otvoren 23. decembra na putu između Palerma i Katanije, na Siciliji, već je neupotrebljiv i ta vest je izazvala nezadovoljstvo italijanskog državnog vrha...Nakon samo sedam dana upotrebe, asfalt se na jednoj strani vijadukta izlizao za oko 50 centimetara, saopštilo je udruženje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.