Veroljub Stevanović: Obračunaćemo se sa „đavolima”

Izvor: Politika, 16.Jul.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veroljub Stevanović: Obračunaćemo se sa „đavolima”

Demokratska i Srpska napredna stranka su „talog prošlosti”, rečeno na jučerašnjoj konferenciji za medije „Zajedno za Šumadiju”, sa naglaskom da se protiv ove stranke vodi „specijalni rat”

Kragujevac – Čelnici „Zajedno za Šumadiju”, stranke gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Verka Stevanovića, saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su, na konferenciji za medije, da se protiv njih vodi „specijalni rat”, da je reč o „đavolskim stvarima”, ali i da će ova stranka naći način da odgovori, ako bude trebalo i izlaskom na ulice i trgove.

Najavljujući početak izrade nove političke strategije na starim osnovama borbe za interese Kragujevčana i grada, potpredsednik stranke i predsednik Gradskog odbora „Zajedno za Šumadiju” Saša Milenić je konstatovao da ova partija „trpi niske i vulgarne udarce” političkih oponenata, zbog čega će u predizbornoj kampanji, na jesen ove godine, komunicirati sa SPS-om, LDP-om i sa SPO, a ne i sa sadašnjim koalicionom partnerom DS-om.

– U nemoći da iznedre konkurentnu političku ponudu i bez snage da se postave kao dorasla alternativa, oni pribegavaju psihološko-propagandnim metodama specijalnog rata. Cilj tog rata je stvaranje nepoverenja prema stranci, ali i izazivanje osećaja odvratnosti i lične mržnje prema najistaknutijim nosiocima gradske vlasti – rekao je Milenić i naglasio da su DS i SNS kao političke organizacije „talog prošlosti”.

Objašnjavajući kako to politički oponenti vode „specijalni rat” protiv „Zajedno za Šumadiju”, Milenić je naveo da je u pitanju širok spektar podmetačina i lažnih informacija koje se podjednako plasiraju i u čaršiji i u medijima, pre svega nacionalnim. U nameri da dočara političke prilike u kojima „Zajedno za Šumadiju” pokušava da deluje za „dobrobit Kragujevčana i grada”, Milenić je pomenuo i priče o razvodu gradonačelnika Stevanovića.

– U specijalnom ratu sve je dozvoljeno, od „puštanja buva” do laži o privatnom životu predsednika stranke i gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića. Prvo su ga nekoliko puta razvodili, a sada ga žene sa tri žene. Ne treba zaboraviti ni video-klip, u kojem je Stevanović upoređen sa Hitlerom. Za razliku od onih koji nemaju kapacitet da izborima pristupe kao društveno korisnom događanju, mi ćemo vodi pozitivnu kampanju – naglasio je Milenić.

Navodeći kakve su ga sve muke snašle tokom poslednjeg, trećeg po redu gradonačelničkog mandata, narodni poslanik i predsednik „Zajedno za Šumadiju” Veroljub Stevanović je rekao da je „revoltiran”, dodajući da „čovek ne može drugačije da se oseća kada mu neko čačka po privatnom životu”. Obznanjujući da stranka koju vodi kreće „u borbu”, Stevanović je naglasio da će još pre izbora 2012. pobediti one koji vode „specijalni rat”.

– Oni koje vode destruktivnu kampanju neće da vide da Kragujevac doživljava renesansu. Razvode me i žene po ko zna koji put, ali ja nisam Turčin, ja sam hrišćanin. Znam da je hrišćanski praštati, ali ako su u pitanju đavolje stvari, onda ćemo se sa đavolima i obračunavati. U borbi koja predstoji, mi iz „Zajedno za Šumadiju” nećemo založiti samo funkcije, već sve što imamo – poručio je Stevanović.

Narodni poslanik i gradonačelnik Kragujevca dodao je da očekuje „potpunu blokadu medija” kada je reč o izveštavanju o potezima koje vuče njegova stranka. U takvim okolnostima, „Zajedno za Šumadiju” će naći alternativne načine kako da Kragujevčanima predstavi svoje stavove, rekao je Stevanović, navodeći da će stranka, ukoliko bude trebalo, ponovo izaći na trgove i ulice, gde će organizovati mitinge, kao u vreme borbe protiv Miloševićevog režima.

B. Kartalović

objavljeno: 16.07.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.