Vanredno stanje u italijanskom regionu pogođenom potresom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2012, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje u italijanskom regionu pogođenom potresom

RIM -

Italijanska vlada objavila je danas vanredno stanje u regionu Emilija-Romanja u severnoj Italiji pogođenom zemljotresom, nedugo pošto je premijer Mario Monti obećao brzu pomoć ugroženim preduzećima, naročito male farme i fabrike.

Monti je danas tokom posete Emiliji-Romanji, obišao i fabriku keramike u kojoj su dva radnika poginula u zemljotresu, koji je pogodio severnu Italiju u nedelju pred zoru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << U potresu jačine šest stepeni po Rihteru poginulo je sedam ljudi, povređeno je više od 50, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Monti se nakon toga vratio u Rim na sednicu vlade na kojoj je proglašeno vanredno stanje.

On je izrazio uverenje da će doći do "rapidnog" vraćanja u život regiona pogođenog zemljotresom, i, takođe je nagovestio da se razmatra privremeno ukidanje poreza dok bude trajala obnova.

Italijanski lobi poljoprivrednika Koldireti tražio je od vlade da što pre uvede poreske olakšice, jer je zemljotres pogodio oblast u kojoj se proizvodi hrana, čuvena i u inostranstvu, uključujući sir parmezan, vino Lambrusko, modensko sirće balzamiko i pršutu iz Parme.

Farme svinja i postrojenja za proizvodnju sira pretrpela su veliku štetu u zemljotresu, kao i privatne kuće, zvonici, spomenici, crkveni tornjevi.

Oko 6.000 ljudi spava u šatorima ili kolima, ili je privremeno smešteno u školskim fiskulturnim salama, pošto su im kuće uništene.

Italija još uvek procenjuje štetu na svom umetničkom nasleđu, uključujući crkve, slike i skulpture.

rancuska je ponudila pomoć u restauraciji oštećenih umetničkih dela, saopštilo je italijansko ministarstvo kulture.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno stanje u Italiji zbog zemljotresa

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2012

Italijanska vlada objavila je danas vanredno stanje u regionu Emilija-Romanja u severnoj Italiji pogođenom zemljotresom, nedugo pošto je premijer Mario Monti obećao brzu pomoć ugroženim preduzećima, naročito malim farmama i fabrikama.

Nastavak na Radio 021...

Vanredno stanje na severu Italije

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2012

Italijanska vlada objavila je danas vanredno stanje u regionu Emilija-Romanja u severnoj Italiji pogođenom zemljotresom, nedugo pošto je premijer Mario Monti obećao brzu pomoć za ugrožena preduzeća, naročito male farme i fabrike...Monti je danas tokom posete Emiliji-Romanji, obišao i fabriku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vanredno stanje na severu Italije

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 00:40

Rim -- Italijanska vlada objavila je vanredno stanje u regionu Emilija-Romanja u severnoj Italiji pogođenom zemljotresom...To se desilo nedugo pošto je premijer Mario Monti obećao brzu pomoć za ugrožena preduzeća, naročito male farme i fabrike...Monti je obišao i fabriku keramike u kojoj su dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.