VIJORE SE ZASTAVE NATO USRED CRNE GORE! Milove komite započele HAOS - žele Krivokapićevu OSTAVKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 17:22

VIJORE SE ZASTAVE NATO USRED CRNE GORE! Milove "komite" započele HAOS - žele Krivokapićevu OSTAVKU

Okupili smo se zato što želimo da pokažemo svetu da i mi Crnogorci zaslužujemo neka prava u svome domu - rekla je jedna od učesnica protesta.

Oko stotinak automobila sa crnogorskim obeležjima blokiralo je obe magistralne trake na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gde je grafit Krsta Zrnova, čime je počeo protest grupe građana "Crnogorsko proleće".

Učesnici skupa nose crnogorske zastave, komitske i NATO zastave, kao i krstaš barjak, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a iz automobila puštaju patriotske pesme.

- Red - da pošto više nemate mandat date ostavke i odete. Zakon - da tužioci hitno procesuiraju brojna kršenja Ustava, zakona, nezakonita otpuštanja ljudi, nezakonite izmene zakonskih regulativa, nesavesno postupanje u zdravstveno otežanoj situaciji i odgovornost za smrt više od hiljadu ljudi. Red i zakon su za nas svetinja. Ova zemlja i ljudi su za nas svetinja - ističe grupa građana.

Navode "gaženje građana, brisanje iz biračkih spiskova, targetiranje i pokušaj javne diskreditacije svih onih koji imaju jednu zajedničku stvar - ljubav prema zemlji".

Grupa građana "Crnogorsko proleće" juče je zatražila ostavku Vlade Zdravka Krivokapića i uputila proglas u kom su naveli da žele da se poštuju red i zakon kojih, kako su kazali, da je bilo fašizam nikada ne bi mogao da dođe na vlast.

- Naše pravo na državljanstvo gde god da smo niko nema pravo da nam uskrati. Vaši predlozi suprotni su evropskoj praksi i praksi progresivnih društava. Biće nas u Vašingtonu, Njujorku, Berlinu, Briselu, Londonu, Bijelom Polju, Podgorici, Baru, Cetinju, Nikšiću, Plavu, Pljevljima, Beranama, Tuzima, Ulcinju, Mojkovcu, Kolašinu, Plužinama, Sarajevu, Zagrebu, Skoplju... Svuda sa istim zahtjevom - najavljeno je u proglasu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Crnogorsko proljeće" traži ostavku Krivokapićeve Vlade

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2021

PODGORICA - Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit Krsta Zrnova, čime je počeo protest grupe građana "Crnogorsko proljeće".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.