VIDEO: Zanimljiv trik - kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2016, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Zanimljiv trik - kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu

Zima je odavno stigla, a vozači znaju da sa niskim temperaturama dolazi i zaleđivanje brave koje može da ih dovede do "nervnog sloma" kada ujutru žure na posao. Srećom, postoji veoma jednostavno rešenje.

Sledeći put kada vas ujutru dočeka zaleđena brava, umesto da lomite ključ i prste pokušavajući da je razmrdate, jednostavno na ključ nanesite malo sredstva za suvo pranje ruku.

Reč je o onim malim bočicama gela koje bi trebalo uvek da nosimo sa sobom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čistimo ruke kada nismo u mogućnosti da ih operemo.

Sve što treba da uradite jeste da stavite malo gela direktno na ključ, a onda ključ stavite u bravu i ostavite ga tako par sekundi.

Alkohol u gelu će rastopiti led i brava će se polako otključati.

Ako, međutim, nemate gel kod sebe, možete običnim upaljačem par sekundi da grejete metalni deo ključa - vreli metal odlediće bravu.

U prilogu možete pogledati i video:

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Jan.2016

Zima je odavno stigla, a vozači znaju da sa niskim temperaturama dolazi i zaleđivanje brave koje može da ih dovede do "nervnog sloma" kada ujutru žure na posao. Srećom, postoji veoma jednostavno rješenje. Sljedeći put kada vas ujutru dočeka zaleđena brava, umjesto da lomite ključ i prste pokušavajući...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.