VELIKA AKCIJA POLICIJE ŠIROM SRBIJE! RAZBIJENA KRIMINALNA BANDA Osumnjičeni da su izradili hiljade lažnih isprava

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA AKCIJA POLICIJE ŠIROM SRBIJE! RAZBIJENA KRIMINALNA BANDA Osumnjičeni da su izradili hiljade lažnih isprava

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu lišili su slobode dve organizovane kriminalne grupe koju je činilo ukupno 20 lica.

Jedna organizovana grupa je delovala na području Grada Beograda a druga kriminalna grupa delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih. Postoje osnovi sumnje da su izradili više od četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hiljade lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenata.

Na području Beograda lišeno je osam lica: V.J., D.J., P. B., R.J., B.T., R.J., D. P. i V. A. , zbog više krivičnih dela i to krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi člana 346 stav 2 i 4 KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 2 u vezi stava 1.

Naime, oni su u periodu od juna 2018. do danas kao organzovana kriminalna grupa koja je po narudžbi zainteresovsovanih lica pravila lažne javne isprave: pasoše, lične karte, vozačke dozvole i slično, država članica Evropske Unije.

Postoje osnovi sumnje da su izradili oko 2.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali po ceni od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenta. Prilikom pretresa na teritoriji Beograda pronađene su dve štamparije i veća količina već izrađenih javnih isprava.

Druga organizovana kriminalna grupa koja se sastojala od 12 lica i to: Z.R., G.S., V. S., Z. S., N.A., S. K., T. N., R.N., B.G., M.N., O.D. i T.J. je delovala na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih gradova i mesta i izrađivala lažne javne isprave u istu svrhu s tim što je to činila u iznajmnjenim prostorijama. Takođe, sumnja se da je i ova 12-očlana organizovana kriminalna grupa izradila više od 2.000 dokumenata s tim što su je njihova početna cena za izrad lažnih javnih isprava bila od 300 do 800 evra po dokumentu.

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac za organizovani kriminal doneće odluku o daljem toku krivičnog postupka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja širom Srbije: 20 osumnjičenih za falsifikovanje javnih isprava EU

Izvor: B92, 15.Maj.2019

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, policija je uhapsila 20 pripadnika dve organizovane kriminalne grupe...Grupe se sumnjiče za izradu više od četiri hiljade lažnih javnih isprava država Evropske unije, koje su naplaćivali od 100 do 800 evra, u zavisnosti od vrste dokumenata (pasoš,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.