Uzbuna na društvenim mrežama: Fotografije polunagih devojčica na profilu koji traži modele u Srbiji

Izvor: B92, 12.Feb.2021, 17:18

Uzbuna na društvenim mrežama: Fotografije polunagih devojčica na profilu koji traži modele u Srbiji

Na društvenoj mreži Instagram pojavio se profil koji navodno predstavlja agenciju za devojčice modele.

Naime, profil u svom opisu na engleskom navodi da je agencija više puta nagrađivana za sigurnost dece. Navodi se da su treći u svetu po brizi o dečjoj sigurnosti. Kao navodni dokaz objavljen je i sertifikat na srpskom jeziku.

Na profilu su bile prikazane i fotografije polunagih devojčica, koje su sve u neprikladnim, seksualizovanim pozama, kao i objava o usluzi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << modnog fotografisanja "mladih modela i tinejdžera od 10 do 18 godina" na srpskom jeziku.

Među korisnicima Tvitera i drugih društvenih mreža nastala je uzbuna. Oni su prijavljivali nalog za kršenje pravila mreže, a kako navode, prijavljivali su ga i policiji.

Veliki broj korisnika društvenih mreža osudio je ovakve objave te su, nakon prijava korisnika, neke od spornih fotografije uklonjene, kao i objava na srpskom jeziku.

U objavama navode uz snimke ekrana kao prilog i poseban kuriozitet profila koji je na Instagramu zapratio i MUP.

Nešto oko 15 sati nalog je konačno i ugašen na Instagramu, odnosno više nije dostupan u pretrazi.

Zasad nije objavljeno ko stoji iza ovog profila i vreba li opasnost od zloupotrebe dece.

Portal B92.net stupio je u kontakt i s Ministarstvom unutrašnjih poslova, koje nas je uputilo na Više javno tužilaštvo u Beogradu. Redakcija B92.net će objaviti odogovor Tužilaštva kada i ukoliko ga dobije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.