Upozorenje na olujni i orkanski vetar u košavskom području

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2017, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje na olujni i orkanski vetar u košavskom području

Danas će u košavskom području i na planinama duvati jak južni i jugoistočni vetar, koji ce povremeno dostizati olujne udare (od 17 do 24 m/s), a na jugu Banata i udare orkanske jačine (preko 28 m/s), upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Krajem dana i tokom noći ka petku vetar će biti u slabljenju, navodi RHMZ.

Danas vetrovito, do 15 stepeni

U Srbiji će u toku noći i danas duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u košavskom području imati olujne udare, od 17 do 24 metara u sekundi, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Na jugu Banata i u planinskim predelima košava će duvati i do 28 metara u sekundi, a krajem dana i tokom noći ka petku vetar će biti u slabljenju.

U Srbiji će danas biti vetrovito, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji ce u košavskom području i na planinama imati i olujne udare.

Uveče i u noći vetar će biti u postepenom slabljenju, u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Tokom dana biće umereno do potpuno oblačno, pre podne na zapadu i jugozapadu, a posle podne i u ostalim predelima mestimično sa slabom kišom.

Na visokim planinama povremeno slab sneg.

Jutarnja temperatura od 1 do 9, a najviša od 7 do 15 stepeni.

U Novom Sadu takođe vetrovito, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima. Tokom dana biće

umereno do potpuno oblačno, posle podne uz mogućnost slabe kise.

Jutarnja temperatura biće oko 9, najviša oko 14 stepeni.

Uveče i u toku noći vetar će biti u postepenom slabljenju.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 4. januara, u petak će biti oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Pre podne na severu, posle podne i u ostalim krajevima prestanak padavina i delimično razvedravanje. Za vikend pretežno sunčano, u Vojvodini prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom. Početkom sledeće sedmice promenljivo i dalje relativno toplo, ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Padavine ce biti slabe i povremene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vremenska prognoza za 28. decembar

Izvor: BKTV News, 28.Dec.2017

U Srbiji će danas duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će u košavskom području imati olujne udare, od 17 do 24 metara u sekundi, upozorava Republički hidrometeorološki zavod...Na jugu Banata i u planinskim predelima košava će duvati i do 28 metara u sekundi, a krajem dana i tokom...

Nastavak na BKTV News...

UPOZORENjE RHMZ: Orkanski vetar u košavskom području

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2017

Republički hidrometeorološki zavod upozorava građane na jak vetar koji će na jugu Banata dostizati i orkanske jačine od preko 28 m/s Danas će u košavskom području i na planinama duvati jak južni i jugoistočni vetar, koji će povremeno dostizati olujne udare (od 17 do...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.