Uhapšen osumnjičeni da je podmetnuo 10 požara u Herceg Novom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2022, 14:15

Uhapšen osumnjičeni da je podmetnuo 10 požara u Herceg Novom

Policija je uhapsila L.R. (19) iz Herceg Novog osumnjičenog da je podmetnuo 10 požara na teritoriji tog grada u periodu od 24. jula do 8. avgusta.

U policijskom saopštenju se navodi da je mladić uhapšen zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti.

L.R. je, kako se sumnja, izvršio krivična dela tako što je u deset navrata podmetao požare u delu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usled kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je nastupila veća materijalna šteta.

"Požare je u kontinuitetu izazivao u naselju Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru. Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog", navodi se u saopštenju, preneli su podgorički mediji.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.