10. avgust  2022. 13.46  | Izvor: Tanjug

Uhapšen osumnjičeni da je podmetnuo 10 požara u Herceg Novom

PODGORICA -

Policija je uhapsila L.R. (19) iz Herceg Novog osumnjičenog da je podmetnuo 10 požara na teritoriji tog grada u periodu od 24. jula do 8. avgusta.

U policijskom saopštenju se navodi da je mladić uhapšen zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti.

deponija,požar

L.R. je, kako se sumnja, izvršio krivična dela tako što je u deset navrata podmetao požare u delu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usled kojih je nastupila veća materijalna šteta.

"Požare je u kontinuitetu izazivao u naselju Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru. Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog", navodi se u saopštenju, preneli su podgorički mediji.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost.