URS: Potreban jedinstven stav Vlade

Izvor: RTS, 08.Apr.2013, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Potreban jedinstven stav Vlade

Vlada treba da zauzme jedinstven stav, izjavio portparol URS-a Marko Selaković pred sednicu na kojoj bi trebalo da bude formulisan odgovor visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton. Selaković ističe da je potrebno pronaći rešenje i da će URS biti posvećen tom cilju.

Pred sednicu Vlade na kojoj bi trebalo da bude formulisan odgovor visokoj predstavnivci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU Ketrin Ešton, portparol URS-a Marko Selaković izjavio je da ta partija smatra da je potrebno pronaći rešnje i da Vlada treba da bude jedinstvena.

Selaković je na konferenciji za novinare rekao da će URS i na sednici Vlade i u svom političkom delovanju biti posvećeni tom cilju.

"Jasno je da mi bez EU ne možemo, ali je isto tako jasno da ako nema nastavka pregovora, da ako nema dodatnih garancija za naše ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, ne možemo da govorimo o sistemskom rešenju", naglasio je Selaković.

Zato i smatramo, istakao je Selaković, da treba voditi stalni dijalog Beograda i Prištine, jer, kako je naglasio, jedino kroz dijalog može da se pronađe rešenje koje će doprineti pomirenje u celom regionu.

"Uostalom, cilj nam nije samo da Srbija nastavi evropski put, već i da zaštitimo svakog čoveka koji živi na Kosovu i Metohiji", rekao je Selaković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.