U  lovištu u Toplici manje zečeva, jarebica, prepelica, više divljih svinja

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U lovištu u Toplici manje zečeva, jarebica, prepelica, više divljih svinja

U lovištima, koja se prostiru na površini od 61.471 hektar, kojima gazduje Lovačko udruženje "Toplica" iz Prokuplja, ove godine zabeležen je pad broja sitne divljači, saopštili su danas iz tog udruženja.

"Dugotrajna suša, nekontrolisana i prekomerna upotreba pesticida, spaljivanje biljnih ostataka na otvorenom prostoru i povećan broj pasa lutalica osnovni su razlozi smanjenog broja zečeva, jarebica, prepelica i druge sitne divljači", rekao je agenciji Beta upravnik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lovišta Vladan Lazić.

Dodao je da se, nasuprot padu broja sitne divljači, broj divljih svinja povećao, što ukazuje da je ova životinjska vrsta najotpornija.

Prema njegovim rečima, u sezoni lova na krupnu divljač na tom prostoru od 1. oktobra do danas ; tokom organizovanog lova odstreljeno je 57 divljih svinja, što predstavlja svojevrstan rekord za tu vrstu.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Počela sezona lova na divlje svinje u Toplici

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Dec.2019

Sezona lova na divlje svinje, koja je počela 1. oktobra, a završava se 15. januara 2020. godine, odvija se planiranom dinamikom. U lovištima koja se prostiru na površini od 61.471 hektar, a kojima gazduje Lovačko udruženje Toplica, do sada je odstreljena 51 divlja svinja...-Zahvaljujući stalnom...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.