Počela sezona lova na divlje svinje u Toplici

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Dec.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sezona lova na divlje svinje u Toplici

Sezona lova na divlje svinje, koja je počela 1. oktobra, a završava se 15. januara 2020. godine, odvija se planiranom dinamikom. U lovištima koja se prostiru na površini od 61.471 hektar, a kojima gazduje Lovačko udruženje Toplica, do sada je odstreljena 51 divlja svinja.

-Zahvaljujući stalnom dežurstvu lovočuvara i disciplini samih lovaca, tokom dosadašnjeg lova na krupnu divljač, nije zabeležen nijedan slučaj krivolova ili povređivanja učesnika u lovu, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je upravnik Udruženja Vladan Lazić i dodao da se i ove, kao i prethodnih godina, u lov išlo organizovano, a ne pojedinačno.

Govoreći o ovogodišnjem radu, on je rekao da je zadovoljan i da su svi planirani poslovi završeni na vreme.

Lazić je napomenuo da je ove godine zabeležen pad sitne divljači.

-Dugotrajna suša, nekontrolisana i prekomerna upotreba pesticida, spaljivanje biljnih ostataka na otvorenom prostoru i povećan broj pasa lutalica su osnovni razlozi brojčanog pada zečeva, jarebica, prepelica i druge sitne divljači, zaključio je Vladan Lazić.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.