U fontanu Mika Alas sipan deterdžent

Izvor: Blic, 08.Apr.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U fontanu "Mika Alas" sipan deterdžent

U fontanu "Mika Alas" na Dorćolu u noći između 7. i 8. aprila nepoznate osobe sipale su deterdžent, zbog čega ova fontana do daljnjeg neće raditi, kažu u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je danas da je rad pojedinih fontana u Beogradu, zbog neprimerenog ponašanja građana, ugrožen.

U saopštenju se ističe da su fontane puštene u rad juče, a da su u noći između 7. i 8. aprila u fontanu "Mika Alas" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Dorćolu nepoznate osobe sipale deterdžent. Ta fontana je prošle godine kompletno rekonstruisana i posle dužeg vremena ponovo puštena u rad.

- Još jednom apelujemo na sve sugrađane da ne bacaju otpatke i druge materije u fontane i da zajedno sa nama vode računa o njima. Ako budu ugrožavane kao do sada, nećemo biti u mogućnosti da ih neprekidno održavamo u besprekornom stanju - navodi se u saopštenju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Takođe, u tom preduzeću kažu da bacanje ambalaže i otpadaka u fontane može da ugrozi njihov rad, ali i da pogorša kvalitet vode u njima.

"Beogradski vodovod i kanalizacija" ovog proleća je uložio značajna sredstva kako bi fontane spremno dočekale novu sezonu i u punom sjaju ulepšale parkove, trgove, šetališta i platoe širom Beograda.

U nadležnosti tog preduzeća je briga o 32 gradske fontane. Ove godine grad Beograd podržao je brigu za očuvanje fontana i česmi obezbeđivanjem oko 120 miliona dinara za njihovo održavanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko na svoju ruku pere beogradske fontane?

Izvor: Mondo, 08.Apr.2012

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je da je rad pojedinih fontana ugrožen zbog "neprimerenog ponašanja građana", tj. sipanja deterdženta.

Nastavak na Mondo...

Deterdžent sipali u fontanu na Dorćolu

Izvor: Kurir, 08.Apr.2012

Fontane puštene u rad u subotu, a u noći između 7. i 8. aprila u fontanu "Mika Alas" na Dorćolu nepoznata lica sipala deterdžent, zbog čega ona do daljnjeg neće raditi..BEOGRAD - Nekoliko  fontana u Beogradu ne radi jer su nepoznati  počinioci u njih sipali deterdžent...JKP "Beogradski vodovod...

Nastavak na Kurir...

Ko sipa deterdžent u beogradske fontane?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012

Beogradsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" upozorilo je danas da je ugrožen rad beogradskih fontana i apelovalo na građane da ne bacaju otpatke i druge stvari u fontane po gradu...U saopštenju tog javnog komunalnog preduzeća navodi se da su sve beogradske fontane puštene u rad u subotu, 7. aprila,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.