Ko sipa deterdžent u beogradske fontane?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko sipa deterdžent u beogradske fontane?

Beogradsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" upozorilo je danas da je ugrožen rad beogradskih fontana i apelovalo na građane da ne bacaju otpatke i druge stvari u fontane po gradu.

U saopštenju tog javnog komunalnog preduzeća navodi se da su sve beogradske fontane puštene u rad u subotu, 7. aprila, a da je već u toku noći njihov rad ugrožen usled neprimerenog ponašanja nekih građana.

"U noći između 7. i 8. aprila 2012. godine u fontanu 'Mika Alas' na Dorćolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nepoznata lica sipala su deterdžent. Fontana do daljnjeg neće raditi, a o ovome će biti obaveštena i Komunalna policija. Ekipe JKP 'Beogradski vodovod i kanalizacija' su na terenu i utvrđuju stepen nastalih oštećenja", navodi se u saopštenju.

Ta firma je upozorila da, ako fontane budu ugrožavane kao do sada, neće biti mogućnosti da se neprekidno održavaju u besprekornom stanju.

"Bacanje ambalaže i otpadaka u fontane može da ugrozi njihov rad, ali i da pogorša kvalitet vode u njima. Neke fontane koristimo i kao česme na kojima možemo da utolimo žeđ. Zato je bitno da se prema njima odnosimo odgovorno, kako bi i naši prijatelji, kolege, komšije i ostali Beograđani mogli da ih koriste", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "Vodovod i kanalizacija" održava 32 fontane u Beogradu, čije je funkcionisanje grad Beograd ove godine pomogao sa 120 miliona dinara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.