• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko na svoju ruku pere beogradske fontane?

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je da je rad pojedinih fontana ugrožen zbog "neprimerenog ponašanja građana", tj. sipanja deterdženta.

U saopštenju se ističe da su fontane puštene u rad juče, a da su u noći između 7. i 8. aprila u fontanu "Mika Alas" na Dorćolu nepoznata lica sipala deterdžent, zbog čega ona do daljnjeg neće raditi.

Slični slućajevi događali su se i prošle godine, kada je neko sipao deterdžent u fontanu "Slavica" i pokvario agregat za pumpu.

"Još jednom apelujemo na sve sugrađane da ne bacaju otpatke i druge materije u fontane i da zajedno sa nama vode računa o njima. Ako budu ugrožavane kao do sada, nećemo biti u mogućnosti da ih neprekidno održavamo u besprekornom stanju", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da bacanje ambalaže i otpadaka u fontane može da ugrozi njihov rad, ali i da pogorša kvalitet vode u njima.

Beogradski vodovod i kanalizacija je, kako se dodaje, ovog proleća uložio značajna sredstva kako bi fontane spremno dočekale novu sezonu i "u punom sjaju ulepšale parkove, trgove, šetališta i platoe širom Beograda".

U nadležnosti tog preduzeća je briga o 32 gradske fontane.

Ove godine grad Beograd podržao je brigu za očuvanje fontana i česmi obezbeđivanjem oko 120 miliona dinara za njihovo održavanje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image