Najnovije vesti
Vesti Beograd
U fontanu "Mika Alas" sipan deterdžent

U fontanu "Mika Alas" sipan deterdžent

U fontanu "Mika Alas" na Dorćolu u noći između 7. i 8. aprila nepoznate osobe sipale su deterdžent, zbog čega ova fontana do daljnjeg neće raditi, kažu u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

U saopštenju se ističe da su fontane puštene u rad juče, a da su u noći između 7. i 8. aprila u fontanu "Mika Alas" na Dorćolu nepoznate osobe sipale deterdžent. Ta fontana je prošle godine kompletno rekonstruisana i posle dužeg vremena ponovo puštena u rad.

- Još jednom apelujemo na sve sugrađane da ne bacaju otpatke i druge materije u fontane i da zajedno sa nama vode računa o njima. Ako budu ugrožavane kao do sada, nećemo biti u mogućnosti da ih neprekidno održavamo u besprekornom stanju - navodi se u saopštenju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Takođe, u tom preduzeću kažu da bacanje ambalaže i otpadaka u fontane može da ugrozi njihov rad, ali i da pogorša kvalitet vode u njima.

"Beogradski vodovod i kanalizacija" ovog proleća je uložio značajna sredstva kako bi fontane spremno dočekale novu sezonu i u punom sjaju ulepšale parkove, trgove, šetališta i platoe širom Beograda.

U nadležnosti tog preduzeća je briga o 32 gradske fontane. Ove godine grad Beograd podržao je brigu za očuvanje fontana i česmi obezbeđivanjem oko 120 miliona dinara za njihovo održavanje.