Deterdžent sipali u fontanu na Dorćolu
Foto: KURIR

Deterdžent sipali u fontanu na Dorćolu

Beograd -
Fontane puštene u rad u subotu, a u noći između 7. i 8. aprila u fontanu "Mika Alas" na Dorćolu nepoznata lica sipala deterdžent, zbog čega ona do daljnjeg neće raditi

BEOGRAD - Nekoliko fontana u Beogradu ne radi jer su nepoznati počinioci u njih sipali deterdžent.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" navodi da su fontane puštene u rad u subotu, a da su u noći između 7. i 8. aprila u fontanu "Mika Alas" na Dorćolu nepoznata lica sipala deterdžent, zbog čega ona do daljnjeg neće raditi.

"Još jednom apelujemo na sve sugrađane da ne bacaju otpatke i druge materije u fontane i da zajedno sa nama vode računa o njima. Ako budu ugrožavane kao do sada, nećemo biti u mogućnosti da ih neprekidno održavamo u besprekornom stanju", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da bacanje ambalaže i otpadaka u fontane može da ugrozi njihov rad, ali i da pogorša kvalitet vode u njima.

Beogradski vodovod i kanalizacija je, kako se dodaje, ovog proleća uložio značajna sredstva kako bi fontane spremno dočekale novu sezonu i "u punom sjaju ulepšale parkove, trgove, šetališta i platoe širom Beograda".

U nadležnosti tog preduzeća je briga o 32 gradske fontane. Ove godine grad Beograd p

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja