Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 13:45

U Vojvodini 23 novoobolela, ukupno 308, sedam na respiratoru

U protekla 24 sata na teritoriji Vojvodine testirano je 310 osoba na prisustvo virusakorona, od kojih su 23 bile pozitivne.

U ovom trenutku, u Vojvodini je 308 pacijenata obolelo od kovida-19, od kojih se 123 leči u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), a sedam pacijenata nalazi na respiratoru i u teškom su opštem stanju, rečeno je na konferenciji za novinare.

"KCV raspolaže sa dovoljnim brojem respiratora i neophodnom medicinskom opremom. Vlada Srbije i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Aleksandar Vučić do danas su obezbedili ukupno 42 nova respiratora za KCV. Svakodnevno nam stiže i ogromna količina zaštitne opreme, zahvaljujući čemu zdravstveni sistem Vojvodine ima potpunu sigurnost za mnogo nepovoljniji razvoj događaja", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Naveo je da se i dalje najveći broj obolelih nalazi u Novom Sadu i dodao da se u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu u ovom trenutku leči 48 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Prema Mirovićevim rečima, testiranja pacijenata se vrše u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kao i na veterinarskim institutima u Novom Sadu i u Subotici.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je u Vojvodini obolelo i 17 medicinskih radnika i dvoje dece, koja su dobrog opšteg stanja.

"Broj obolelih linearno raste, na dnevnom nivou imamo do 30 pozitivnih pacijenata i svakodnevno pratimo njihovih oko 8.500 kontakata. To je ogroman posao, i stoga apelujemo na odgovornost kod svih građana, na smanjenje kontakata i socijalno distanciranje, kako bi se smanjilo potencijalno širenje virusa", rekao je sekretar Gojković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.