Izvor: RTS, 25.Okt.2021, 12:14

U Prištini pokreću istragu o curenju informacija o akciji policije u Mitrovici i Zvečanu

Inspektorat kosovske policije pokrenuo je istragu o mogućem curenju informacija o akciji policije 13. oktobra kada je u Severnoj Mitrovici i Zvečanu došlo do sukoba lokalnog satnovništva i naoružanih policajaca, u kojem je više ljudi povređeno, a Srećko Sofronijević pogođen metkom u leđa.
"Policijski inspektorat Kosova po službenoj dužnosti započeo je preliminarnu istragu zbog sumnje na neovlašćeno odavanje informacija o policijskoj akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 13.10.2021. godine koju je sprovela KP u Severnoj Mitrovici", navodi se saopštenju inspektorata dostavljenog prištinskim medijima.
Policija je akciju u više gradova na Kosovu i Metohiji pravdala borbom protiv šverca i organizovanog kriminala, i u severni deo Mitrovice i Zvečan, sa pretežno srpskim stanovništvom, uz carinike i poreznike, poslala i naoružane specijalce i oklopna borbena vozila.
Policija se nakon sukoba sa demonstrantima povukla a direktor policije Samedin Mehmeti je nekoliko sati nakon akcije izneo sumnju da je možda došlo do curenja informacija.
Mehmeti je naveo da policija u Mitrovici i Zvečanu na više lokacija nije mogla da završi akciju jer se okupio veliki broj građana, kako bi po njemu, "opstruisao policijske službenike".
Tokom operacije u Mitrovici i Zvečanu, povređeno je nekoliko desetina civila i policajaca. Policija je uhapsila osam osoba, dok je za 10 drugih raspisala poternicu, od kojih je četiri uhapsila nekoliko dana kasnije. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Priština: Curenje informacija o policijskoj akciji?

Izvor: B92, 25.Okt.2021

Inspektorat policije u Prištini pokrenuo je istragu o mogućem curenju informacija o akciji policije na severu KiM 13. oktobra u nekoliko gradova...Moguće curenje informacija dogodilo se u nekoliko gradova - Prištini, Peći, južnom i severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu...To je za portal Reporteri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.