U Pekingu održana tradicionalna manifestacija Besmrtni puk povodom Dana pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 09:51

U Pekingu održana tradicionalna manifestacija "Besmrtni puk" povodom Dana pobede

Tradicionalna manifestacija "Besmrtni puk" održana je danas u Pekingu povodom proslave 79. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, a u paradi je učestvovalo više od 700 ljudi, građana Rusije, zemalja Zajednice nezavisnih država (ZND) i kineskih vojnika što su učestvovali u bitkama.
U paradi su učestvovala i deca, a učesnici su nosili portrete heroja iz Drugog svetskog rata i crvene zastave, uz zvuke ratnih pesama na teritoriji ruske ambasade u Kini, javila je agencija RIA Novosti.
Na čelu kolone bio je ruski ambasador u Kini Igor Morgulov, koji je nosio portret svoga oca.
Rukovodilac Ruskog kulturnog centra u Pekingu Tatjana Uržumceva rekla je za RIA Novosti da je za Ruse koji žive u Kini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.