U Novoj Varoši 100 domaćinstava odsječeno od svijeta

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novoj Varoši 100 domaćinstava odsječeno od svijeta

NOVA VAROŠ - Zbog visine snježnog pokrivača oko 100 domaćinstava mjesnih zajednica u Novoj Varoši, koje se nalaze na nadmorskoj visini većoj od 1.000 metara, odsječeno je od svijeta, potvrdio je direktor tamošnje Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

On je precizirao da su najveće teškoće u selima Miševići, Jasenovo i dijelu mjesne zajednice Bela Reka.

"Visina snežnog pokrivača je u pomeutim selima preko 50 centimetara, a sneženi nameti su mnogo veći i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dostižu visinu i do jednog metra", rekao je on.

Prema njegovim riječima, lokalna samouprava i direkcija imaju problem s obzirom na to da postoji nedostatak sredstava za gorivo kako bi se pokrenula mehanizacija.

Direktor je uputio apel državnim organima da pomognu u energentima da bi se ti problemi sanirali.

Snabdijevanje električnom i toplotnom energijom je uredno, kao i vodom, zaključio je Šaponjić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.