Tužilaštvo odustalo od gonjenja devet optuženih za paljenje džamije u Beogradu

Izvor: Blic, 07.Jun.2013, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo odustalo od gonjenja devet optuženih za paljenje džamije u Beogradu

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu objavilo je danas da je odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih u postupku za paljenje beogradske Bajrakli džamije 2004.godine, dok je u odnosu na 11 okrivljenih optužnica precizirana.

Kako je rekla zamenica javnog tužioca Milica Sandić, tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Majranovića, Uroša Jonića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Adama Niševića i Marka Radisavljevića.

U odnosu na ostale okrivljene optužnica je precizirana i oni se terete za krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje.

Advokati optuženih tražili su dodatno vreme da se izjasne o optužnici, pa će sudjenje biti nastavljeno 3. jula.

Beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći izmedju 17. i 18. marta 2004. godine. Tada je provaljeno u dvorište, razbijeni su prozori i zapaljena džamiju. U neredima je do temelja izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OBRT: Tužilaštvo oslobodilo devetoricu za paljenje Bajrakli džamije

Izvor: Kurir, 07.Jun.2013

Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Majranovića, Uroša Jonića, Adama Niševića i Marka Radisavljevića..BEOGRAD -Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da je...

Nastavak na Kurir...

Paljenje džamije: Devetoro oslobođeno

Izvor: Mondo, 07.Jun.2013

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih u postupku za paljenje beogradske Bajrakli džamije 2004. godine, dok je u odnosu na 11 okrivljenih optužnica precizirana...Kako je rekla zamenica javnog tužioca Milica Sandić, tužilaštvo je odustalo od krivičnog...

Nastavak na Mondo...

Tužilaštvo odustalo od gonjenja devet okrivljenih za paljenje Bajrakli džamije

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2013

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu objavilo je danas da je odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih u postupku za paljenje beogradske Bajrakli džamije 2004. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.