Traži istragu o Nikoliću i Vučiću

Izvor: B92, 02.Feb.2014, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži istragu o Nikoliću i Vučiću

Sarajevo -- Bivši pripadnik Armije BiH iz Tuzle Omer Isović uputio Tužilaštvu BiH Zahtev za pokretanje istrage protiv Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, piše Klix.ba.

Isović je uputio zahtev zbog, kako je istakao, podstrekivanja na izvršenje ratnih zločina prema nesrpskom stanovništvu u BiH u periodu 1992-1995.

Isović je od Tužilaštva zatražio da se ispitaju svi relevantni podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i svedoci, da se pregledaju videomaterijali i napisi u medijima koji potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića dovode u direktnu vezu s podstrekivanjem na zločine.

"Predsedniku Srpske Radikalne Stranke Vojislavu Šešelju se već sudi u Hagu za ratne zločine koje su počinile paravojne jedinice koje su bile direktno pod njihovom kontrolom. Vučić i Nikolić su u to vreme zajedno sa Šešeljom bili najistaknutiji aktivisti stranke te samim tim velika je pretpostavka da su bili uključeni i u određene nečasne stvari", napisao je Isović u zahtevu koji je poslao na mail redakcije portala Klix.ba.

U prilogu je dostavio videomaterijale u kojem sadašnji predsednik Srbije dobija orden četničkog vojvode na Romaniji koja se nalazi u blizini tada opkoljenog Sarajeva, kao i snimak u kojem se vidi kako Šešelj i Nikolić obilaze ratne srpske položaje iznad opkoljenog Sarajeva, prenosi sosanskohercegovački portal Klix.ba.

U videomaterijalu nalazi se i snimak sa sednice Skupštine Srbije na kojem Vučić, govoreći o NATO bombardovanju srpskih položaja, prijeti: "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo ubiti stotinu muslimana", prenosi ovaj portal.

Omer Isović je tri puta ranjavani ratni vojni invalid, bivši predsjdnik Organizacije RVI-a Tuzla, kao predsednik Inicijativnog odbora za formiranje boračke stranke koja će nositi naziv Boračko-patriotska unija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.