Tramp spreman na novu VOJNU AKCIJU u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp spreman na novu VOJNU AKCIJU u Siriji

Državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio je danas da je američki predsednik Donald Tramp spreman da ponovo stupi u akciju u Siriji!

Njegova izjava dolazi u trenutku kad SAD priprema svoje trupe za povlačenje za koje Pompeo kaže da će se nastaviti uprkos kritikama.

Pompeo se nalazi u Kairu na turneji po Bliskom istoku kako bi uverio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tamošnje lidere da će SAD zadržati neku vrstu prisustva u regionu. On je izjavio da su SAD još uvek spremne za intervencije u Siriji:

- Nadam se da predsednik Tramp neće morati da povuče taj potez. Kad se Amerika povuče obično usledi haos. Amerika se neće povući dok se ne završi teroristička borba - rekao je Pompeo.

On je naglasio da će SAD nastaviti da sprovode vazdušne napade na Bliskom istoku sa pojavom meta.

- Naši vazdušni napadi nastaviće se sa pojavom meta - rekao je Pompeo i dodao da će Vašington ostati stabilan partner na Bliskom istoku.

Tramp je sredinom decembra objavio da je Islamska država poražena, a američka misija u Siriji izvršena. Tada je objavio da će oko 2.000 američkih vojnika biti vraćeno kući. Povlačenje iz stranih konflikata bilo je jedno od Trampovih ključnih predizbornih obećanja, ali je najava ipak šokirala mnogo vašingtonskih institucija i medija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tramp spreman na novu vojnu akciju u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je predsednik SAD Donald Tramp voljan da ponovo preduzme akcije u Siriji. Ova odluka dolazi u vreme kada SAD pripremaju svoje trupe za povlačenje, za koje Pompeo kaže da će se nastaviti uprkos kritikama...Pompeo je dodao da će Sjedinjene Američke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.