Tramp potvrdio: Potpisujemo sporazum sa talibanima

Izvor: B92, 28.Feb.2020, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp potvrdio: Potpisujemo sporazum sa talibanima

Predsednik Donald Tramp kaže da će SAD uskoro potpisati sporazum s talibanima i vladom Avganistana, što bi omogućilo povlačenje trupa iz te zemlje.

Američke trupe su u Avganistanu skoro 20 godina rata.

Državni sekretar Majk Pompeo odlazi u Katar, gde će biti svedok potpisivanja sporazuma s talibanima u Dohi, dok će ministar obrane Mark Esper "dati zajedničku izjavu" s vladom u Kabulu, objavio je Tramp, prenosi "Raša tudej".

"Ako talibani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vlada Avganistana ispune ove obaveze, imaćemo snažan put napred da okončamo rat u Avganistanu i vratimo svoje trupe kući", navodi se.

Američki predsednik opisao je predstojeće obaveze kao "važan korak ka trajnom miru u novom Avganistanu, oslobođenom Al Kaide, Islamske države i bilo koje druge terorističke grupe koja bi nam želela naneti štetu" i pozvao narod Avganistana "da iskoristi ovu priliku za mir i novu budućnost".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRAJ RATA U AVGANISTANU, AMERI SE VRAĆAJU KUĆI POSLE 20 GODINA? Tramp potpisuje mirovni sporazum sa talibanima

Izvor: Kurir, 28.Feb.2020

Američki predsednik Donald Tramp kaže da će SAD uskoro potpisati sporazum s talibanima i vladom Avganistana što bi omogućilo povlačenje trupa iz zemlje u kojoj su prisutni već 20 godina.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.