Tramp pobedio u još pet država, Bajden u još sedam, za sada bez iznenadjenja

Izvor: Beta, 04.Nov.2020, 03:35

Tramp pobedio u još pet država, Bajden u još sedam, za sada bez iznenadjenja

Predsednik SAD, republikanac Donald Tramp pobedio je u još pet saveznih država, a kandidat demokrata Džozef Bajden u još sedam.Posle pobeda u Kentakiju, Indijani i Zapadnoj Virdžiniji, Tramp je uzeo i Alabamu, Južnu Karolinu, Misisipi, Oklahomu i Tenesi, navodi Asošiejted pres.Bajden je posle Vermonta i Virdžinije odbranio i Konektikat, Delaver, Ilinois, Merilend, Masačusets, Nju Džersi i Roud Ajlend.Nijedan od tih rezultata nije iznenadjenje, pošto i Tramp i Bajden imaju snažnu podršku u državama koje su osvojili.Tramp je tim pobedama "skupio" još 42 elektora, a Bajden dodatnih 69.Tramp sada ima 66 elektora, a Bajden 85.Za pobedu na izborima potrebno je osvojiti 270 od 538 elektora.Glasači se nisu opredeljivali direktno za Trampa (74) ili Bajdena (77), već su birali elektore, demokrate ili republikance, koji u decembru formalno biraju predsednika (elektorski koledž). Pošto je taj čin formalnost, pobednik se zna odmah posle izbora.Kandidat koji pobedi u jednoj saveznoj državi "dobija" sve njene elektore, osim u Mejnu i Nebraski.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tramp do sada pobedio u 13 država, Bajden u 11

Izvor: Beta, 04.Nov.2020

Predsednik SAD, republikanac Donald Tramp pobedio je u još pet saveznih država, a kandidat demokrata Džozef Bajden u još dve.Posle pobeda u osam država, Tramp je uzeo i Arkanzas, Severnu Dakotu, Južnu Dakotu, Vajoming i Luizijanu, navodi Asošiejted pres.Bajden je posle odbrane devet država pobedio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.