Tramp menja mišljenje: Možda je princ znao za ubistvo

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp menja mišljenje: Možda je princ znao za ubistvo

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će SAD ostati uz S. Arabiju iako je veoma moguće da je princ Mohamed bin Salman znao za ubistvo Džamala Kašogija.

Tramp je u saopštenju koje je objavila Bela kuća kazao da će, uprkos tome, SAD ostati "pouzdan partner" Saudijske Arabije, javio je Rojters.

On je dodao da nema nameru da otkaže vojne ugovore sa Rijadom, dodajući da "ako nesmotreno otkažemo te ugovore, Rusija i Kina će imati ogromnu korist od toga".

Inače, američki predsednik je nedugo nakon što je potvrđeno da je Kašogi ubijen izjavio da je moguće da saudijski princ nije znao za ubistvo.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trump branio veze sa Saudijskom Arabijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2018

Američki predsjednik Donald Trump snažno je branio veze za Saudijskom Arabijom uspkros međunarodnoj osudi Rijada zbog ubojstva novinara Jamala Khashoggija. Kraljevstvo je "čvrst partner" koje je pristalo investirati "rekordnu količinu novca" u SAD, rekao je šef Bijele kuće. Predsjednik je priznao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tramp: Možda je princ i znao, možda i nije, istražićemo

Izvor: Blic, 20.Nov.2018

Naše obaveštajne agencije nastaviće da vrše procenu svih informacija, ali moguće je da je saudijski princ Muhamed Bin Salman znao ubistvo novinara Džamala Kašogija - mozda jeste, možda nije, izjavio je danas američki predsednik Donald Tramp.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.