Tramp ipak ide na sveto mesto Indijanaca, iako su mu rekli da ne dolazi

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 22:53

Tramp ipak ide na sveto mesto Indijanaca, iako su mu rekli da ne dolazi

Vašington -- Svoje učešće u obeležavanju 4. jula, Dana nezavisnosti SAD američki predsednik Donald Tramp počeće danas posetom nacionalnom spomeniku Maunt Rašmor.

Tramp će otputovati u saveznu državu Južna Dakota, uprkos pandemiji koronavirusa i protivljenju zajednice američkih Indijanaca, koji to područje smatraju svetim.

Kako navodi Rojters, predviđeno je da zajedno sa oko 7.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojih pristalica Tramp posmatra vatromet u blizini ogromnog spomenika, koji čine u steni isklesane glave četiri nekadašnja američka predsednika Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Teodora Ruzvelta i Ejbrahama Linkolna.

Iz ekoloških razloga od 2009. godine na tom mestu nije bilo vatrometa, ali nadležni u tradicionalno republikanskoj Južnoj Dakoti tvrde da je tehnologija vatrometa od tada značajno uznapredovala, kao i da je stanje obližnje zaštićene šume od nacionalnog značaja sada znatno bolje.

Biće to još jedan u nizu Trampovih skupova kojem će, uprkos upozorenjima zdravstvenih vlasti na opasnost od zaraze, prisustvovati značajniji broj ljudi, a na licu mesta biće dostupne zaštitne maske za lice, ali njihovo nošenje neće biti obavezno.

U izjavi za "Foks njuz", guvernerka Južne Dakote, republikanka Kristi Noem, izjavila je da društvenog distanciranja na skupu neće biti, kao i da oni koji su zabrinuti zbog mogućnosti zaraze mogu da ostanu kod kuće, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZAPALJIV GOVOR "Besna rulja hoće da izbriše istoriju Amerike": Tramp se obrušio na demonstrante (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 04.Jul.2020, 09:24

Američki predsednik Donald Tramp, na skupu svojih pristalica u memorijalnom kompleksu na planini Rašmor, ocenio da "besna rulja" koja pokušava da ukloni statue konfederalnih lidera na protestima protiv rasizma i diskriminacije, zapravo pokušava da "izbriše istoriju Amerike", izvestio je Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.