Tramp danas drži govor o stanju nacije: Zloslutne najave zapadnih medija o naredne dve godine mandata

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp danas drži govor o stanju nacije: Zloslutne najave zapadnih medija o naredne dve godine mandata

Američki predsednik Donald Tramp održaće sutra govor o stanju nacije koji je već jednom odložen, u trenutku ogorčenja zbog sve što se dešavalo oko blokade rada federalne vlade i novca koji je šef Bele kuće tražio od Kongresa za izgradnju zida prema Meksiku za zaustavljanje ilegalnih migranata.

AP navodi da će Tramp govor održati u utorak u 21 čas po lokalnom vremenu na istočnoj obali SAD.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Agencija ocenjuje da bi, uprkos Trampovom sloganu "Amerika na prvom mestu", poslednje dve godine njegovog prvog mandata mogle da donesu značajan fokus na angažmanu Amerike u inostranstvu i da bi moglo da se vidi da li će Trampove odluke imati prolazne ili dugoročne posledice po svet.

Podseća se da Tramp nije prvi šef Bele kuće koji govor o stanju nacije drži u trenucima previranja i da su neki od njegovih prethodnika bili i u težoj situaciji.

ANALYSIS: President Donald Trump will deliver his second State of the Union address at a moment when his negotiating skills are in question after a monthlong government shutdown that exposed fractures in his party and sent his poll numbers tumbling. https://t.co/FT7pJno2yl

— The Associated Press (@AP) 03. фебруар 2019.

AP navodi imena Abraham Linkolna koji je govor u pismenoj formi objavio za vreme američkog građanskog rata, Ričarda Niksona čiji je govor o stanju nacije stigao u vreme dok je bio upleten u skandal "Votergejt" i Bila Klintona koji je govorio samo nekoliko nedelja nakon impičmenta u Predstavničkom domu, nakon kojeg ga je Senat oslobodio krivice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZID OD ŠTAPA I ŠARGAREPE: Donald Tramp o stanju nacije

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2019

Šef Bele kuće govori danas o stanju nacije. Dodatni vojnici na granici s Meksikom ODLUKA Pentagona da na granicu sa Meksikom pošalje još 3.750 vojnika, i time njihov boj zaokruži na ukupno 4.350, podigla je dodatno napetost u Vašingtonu uoči današnjeg govora predsednika...

Nastavak na Večernje novosti...

Tramp govori o stanju nacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2019

Američki predsednik Donald Tramp održaće danas govor o stanju nacije koji je već jednom odložen, u trenutku ogorčenja zbog svega što se dešavalo oko blokade rada federalne vlade i novca koji je šef Bele kuće tražio od Kongresa za izgradnju zida prema Meksiku za zaustavljanje ilegalnih migranata...Tramp...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.