Tramp besan na Francusku i Nemačku: Kako mi 60, oni po 4

Izvor: B92, 16.Apr.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp besan na Francusku i Nemačku: "Kako mi 60, oni po 4"

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp naljutio se kad je saznao da su Francuska i Nemačka proterale po četvoro ruskih diplomata, piše “Vašington post”.

SAD su proterale 60 ruskih diplomata.

Kako se navodi, pomoćnici američkog lidera su mu još 24. marta predstavili akcioni plan prema kom SAD treba da proteraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "onoliko ruskih diplomata koliko i evropski saveznici“.

List je objasnio da su Trampovi saradnici mislili na ukupan broj diplomata, ali je Tramp shvatio da se radi o svakoj zemlji Evropske unije pojedinačno i naljutio se.

Prema rečima jednog visokog diplomate, predsednik je počeo da viče na pomoćnike kako ga „ne interesuje ukupan broj“ jer ispada da je njegova administracija najoštrija prema Rusiji. Kako dodaje "Vašington post", bilo je i psovki.

Podsetimo, više od 20 zemalja proteralo je preko 150 ruskih diplomata iz solidarnosti sa Velikom Britanijom, koja je optužila Moskvu za trovanje kontraobaveštajca Sergeja Skripalja, iako Rusija krivicu negira.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trampa razbesnelo što su zemlje EU proterale malo ruskih diplomata

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2018

Donald Tramp se razbesneo kada je saznao da su Francuska i Nemačka proterale po četiri ruske diplomate, dok su Sjedinjene Države proterale 60, piše "Vašington post".. Navodi se da su saradnici američkog lidera 24 marta, predstavili akcioni plan, prema kome bi SAD trebalo da proteraju  "skoro...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.