Tramp: Saudijska Arabija biće oštro kažnjena ako...

Izvor: B92, 13.Okt.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Saudijska Arabija biće oštro kažnjena ako...

Donald Tramp izjavio je da će Saudijska Arabija biti oštro kažnjena ako se ispostavi da je nestalii novinar Džamal Kašogi ubijen u konzulatu u Istanbulu.

"Rešićemo ovaj slučaj i biće oštrih kazni", rekao je predsednik SAD Tramp, prenosi Rojters.

Upitan da li je moguće da je saudijski princ Muhamed bin Salman izdao naređenje za ubistvo Kašogija, Tramp je rekao da to niko sa sigurnošću ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zna, ali da će se to svakako otkriti.

Tramp je, kako navodi Rojters, nagovestio da prekid isporuke američke vojne opreme Saudijskoj Arabiji nije opcija, jer kako kaže, "ne želi da ugrozi poslove".

Izvori Rojters u Turskoj izjavili su za agenciju da veruju da je Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu, u koji je ušao 2. oktobra i od tada se vodi kao nestao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.