Tramp: Moje zdravlje je sjajno; Grišam: Zdrav koliko je moguće

Izvor: B92, 17.Nov.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Moje zdravlje je sjajno; Grišam: Zdrav koliko je moguće

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp objavio je da je "jako dobrog" zdravlja pošto je obavio prvu fazu godišnjeg sistematskog pregleda.

Tramp je na Tviteru objavio da je obavio prvu fazu pregleda u Nacionalnom vojnom medicinskom centru "Volter Rid" u Vashingtonu.

"Sve veoma dobro (sjajno!). Završiću pregled iduće godine", napisao je američki predsednik.

I Bela kuća je saopštila da je predsednik obavio brz pregled i neke laboratorijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << testove, prenosi Rojters.

"Predvidevši da će 2020. biti veoma zauzet predsednik koristi slobodan vikend ovde u Vašingtonu da počne deo rutinskog godišnjeg pregleda", saopštila je sekretar za štampu Bele kuće Stefani Grišam.

Upitana o glasinama da li je predsednik posetio vojni medicinski centar zbog razloga koji "nisu rutinski kontrolni pregledi", Grišam je odgovorila: "Apsolutno ne. On je zdrav koliko je to moguće".

Tramp se takođe sastao s doktorima bolnice i zahvalio im na brizi za ranjene američke vojnike, a potom sa potrodicama pripadnika specijalnih snaga ranjenim u Avganistanu.

"Predsednik ostaje zdrav i energičan, što pokazuju i njegovi burni nastupi pred više hiljada Amerikanaca nekoliko puta nedeljno", rekla je Grišam.

Ona ipak nije pružila nikakve detalje o pregledu ili laboratorijskim testovima predsednika.

Kako se navodi, u februaru je doktor iz Bele kuće posle višečasovnih pregleda saopštio da je Tramp "vrlo dobrog zdravlja".

Tramp, poznat po svojoj ljubavi prema hamburgerima i prepečenim odrescima, kao i odbojnosti prema teretani, od 2017. godine dobio je na težini gurnuvši svoj indeks telesne mase u kategoriju gojaznih, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.