Tramp Guglu, Fejsbuku i Tviteru: Pazite se...

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp Guglu, Fejsbuku i Tviteru: Pazite se...

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp upozorio Gugl, Fejsbuk i Tviter da budu oprezni jer se nalaze na veoma problematičnom terenu.

Američki predsednik nedavno je optužio internet i društvene medije za političku pristrasnost i cenzuru, ali nije pružio dokaze za svoje tvrdnje, podseća Rojters.

"Mislim da ono što Gugl i drugi rade, ako pogledate šta se dešava sa Tviterom, ako pogledate šta se dešava sa Fejsbukom, bilo bi bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da budu pažljivi jer ne mogu to da rade ljudima", rekao je Tramp.

Tramp smatra da Gugl, Tviter i Fejsbuk "hodaju po veoma, veoma problematičnom terenu", te da "moraju da budu pažljivi". "Nije fer prema velikim delovima stanovništva", rekao je Tramp.

Tramp je prethodno danas optužio Gugl da manipuliše rezultatima pretrage u korist negativnih izveštaja o njemu i o drugim konzervativcima. On tvrdi da 96 odsto rezultata pretrage "vesti o Trampu" potiče od "nacionalnih levičarskih medija", što je, kako je ocenio, veoma opasno.

Kompanija Alfabet, matična kompanija Gugla, reagovala je na te tvrdnje, navodeći da ne favorizuje rezultate pretrage u političke svrhe.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.