Tokom vikenda u Čikagu ubijeno najmanje 11 osoba

Izvor: Blic, 07.Jul.2014, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom vikenda u Čikagu ubijeno najmanje 11 osoba

Najmanje 11 osoba je ubijeno, a 60 je ranjeno u oružanom nasilju u američkom gradu Čikagu tokom prazničnog vikenda povodom "Dana nezavisnosti".

U periodu od juče od 13.00 časova do rano jutros najmanje 30 osoba pogođeno je hicima iz vatrenog oružja. Američki dnevnik "Čikago tribjun" navodi da je četvoro od tih 30 umrlo, a da je nekoliko u teškom stanju.

Skoro sve ubijene osobe tokom vikenda su tamnopute ili su latino porekla, a uglavnom su imale 35 i manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina.

Tokom vikenda pet osoba ubila je policija, uključujući dečake od 14 i 16 godina.

Vlasti navode da su svi koje su policajci ubili bili naoružani ili su "cevi usmerili na njih".

Četrnaestogodišnjak, kojeg je policija ubila u parku u naselju "Old Irving", navodno je usmerio "veliki revolver" na policajce.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.